Drechtsteden willen bereikbaarheid regio verbeteren

Gepubliceerd op: 25 Augustus 2015

Zuid-Holland en de Drechtsteden investeren - samen met de Rijksoverheid - in de snelwegen rond de Drechtsteden A15 en A16 en in de N3. Zo overleggen de gesprekspartners over de mogelijke aanleg van spitsstroken op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en over een verbeterde doorstroming op diverse knooppunten.

Er wordt geïnvesteerd in een goede aansluiting van het openbaar vervoer waarbij de bus, waterbus en de MerwedeLingeLijn (trein) op elkaar worden afgestemd in een aansluitende keten. Het laten doorrijden van de MerwedeLingeLijn richting Rotterdam wordt onderzocht. Provincie en Drechtsteden voeren samen het gesprek over het behoud van de intercity Dordrecht-Breda met Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en met de NS.

Provincie en Drechtsteden zien het belang van goede samenwerking op het gebied van verkeer en vervoer. De Drechtsteden zijn een centrale regio in Zuid-Holland en een belangrijke gesprekspartner voor de provincie.

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...