inloggen  |  aanmelden

Drainwave-primeur voor Dirkshorn

Gepubliceerd op: 19 Juni 2014

Dirkshorn heeft als eerste Nederlandse plaats een straat met Drainwave-stenen. De gemeente koos voor de innovatieve bestratingsproducten vanwege de praktische voordelen.

Drainwave is ontstaan uit een samenwerking van Drainvast en Struyk Verwo Infra, na een jaar ontwikkelen. De voordelen van het product? De waterdoorlatende bestrating heeft geen speciaal onderhoud nodig, door gebruik te maken van de innovatieve drainvoegen. Twaalf sterk waterdoorlatende strips worden op de kopse kant in een diagonale lijn in een pakket van betonstraatstenen in elleboogverband toegevoegd. Deze strips van naaldvilt laten zo snel water door dat vuil aan de bovenzijde snel verwaait. Split is niet meer nodig: de stenen kunnen gewoon worden ingeveegd met brekerzand.

Normale klem
Met deze voordelen heeft Ooms Construction de Gemeente Schagen weten te overtuigen om dit product toe te passen bij het Sportcomplex aan de Voorpolderweg. Uitvoerder Joost Bol is enthousiast over het product. ‘Het pakket is met een normale klem te verwerken en als de straat is ingeveegd, zie je bijna niet meer dat het om waterdoorlatende bestrating gaat’.

Zie ook: Innovatieve drainvoeg nu ook in machinaal pakket

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...