inloggen  |  aanmelden

Dorpsstyliste zet gemeenten en burgers aan het werk

Gepubliceerd op: 19 Februari 2013

Rommelige dorpen worden weer toonbaar door de inzet van Nederlands eerste en enige dorpsstyliste Hieke Joostema-Greidanus. Gemeenten, burgers en corporaties zetten haar in om de openbare ruimte te verfraaien. Ook privéterrein schuwt ze niet.

 

Vieze lantaarnpalen, veel te hoge heggen en losliggende tegels; ze zijn een doorn in het oog van veel dorpsbewoners. Maar zeker ook van dorpsstyliste Joostema-Greidanus. Ze is gespecialiseerd in het aanjagen van verbetering in rommelige dorpen. Ze zet gemeenten aan om fietspaden te egaliseren, lantaarnpalen schoon te poetsen en verroeste verkeersborden te vervangen, roept burgers om op hun heggen te verlagen, aanhangers van de stoep te halen en voortuinen bij te houden. Met vaak eenvoudige ingrepen en vooral door diplomatiek naar breedgedragen oplossingen te zoeken, zorgt de dorpsstyliste voor een verbeterde aanblik van dorpen. Ze krijgt daarvoor opdracht van zowel gemeenten als corporaties en bewonersverenigingen.

 

De dorpsstyliste waagt zich voorlopig nog niet aan steden. „Kleine dorpjes hebben een hechte gemeenschap. Samen krijgen die mensen iets voor elkaar. Steden zijn anoniemer”, legt ze uit.

 

Bron: spitsnieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...