inloggen  |  aanmelden

Dordrecht bespaart op verlichting oude binnenstad

Gepubliceerd op: 15 Maart 2012

De gemeente Dordrecht gaat de historische binnenstad van nieuwe verlichting voorzien. De nieuwe lampen zijn energiezuinig en kunnen ’s nachts gedimd worden. Wel geven ze hetzelfde zachte sfeerlicht als voorheen, waardoor de historische panden ook na de energiebesparing goed uit de verf blijven komen.

 

Dordrecht werkt al geruime tijd aan de uitwerking van een lichtplan voor de binnenstad. Zo zijn het Stadhuis en de Grote Kerk aangelicht, zijn er Oudhollandse lichtmasten geplaatst langs de havens en kregen bruggen en steigers nieuwe led-verlichting. Nu is dus ook de straatverlichting in de binnenstad aan de beurt. Naast het beter accentueren van de historische panden en plekken die de stad kent, is een belangrijk uitgangspunt bij deze metamorfose het besparen van energie. Met spaarzame, dimbare lampen zal de gemeente veel geld gaan besparen op de stadsverlichting.

 

Voor de betreffende verlichting is gekozen na een proef met die verschillende soorten lampen in een deel van de binnenstad. De keuze viel op de lampen die zowel mooi sfeerlicht geven als energie besparen en dus voor een lagere energierekening zorgen. Het streven naar duurzaamheid in de gemeente Dordrecht komt tevens tot uiting in een aantal toonaangevende projecten: het warmtenet, de Energie Coöperatie Dordrecht, de Duurzaamheidsfabriek en duurzame ontwikkeling van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Ook het aanbrengen van energiebesparende verlichting in tunnels en parkeergarages behoort tot de plannen. 

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...