inloggen  |  aanmelden

Donner wacht onderzoek hanteren eerlijke bouwleges af

Gepubliceerd op: 10 Oktober 2011

Minster Donner laat zich niet verleiden tot uitspraken over het wel dan niet eerlijk hanteren van bouwleges door gemeenten. Hij geeft de gemeenten voorlopig het voordeel van de twijfel. Pas in juni – als het lopende onderzoek rond is – beslist hij of verplichting van een model voor inzichtelijke bouwleges nodig is.

Deze houding blijkt uit een brief over dit onderwerp die minister Donner van Binnenlandse Zaken onlangs naar de Kamer stuurde.

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en het voormalige ministerie van VROM hebben enige tijd geleden een model opgesteld dat gemeenten kunnen gebruiken om de leges voor een bouwvergunning inzichtelijk te maken.  Volgens een recent onderzoek gebruiken slechts 38 van de 200 ondervraagde gemeenten het model. Bouwend Nederland en de Vereniging Eigen Huis dringen er nu bij Donner op aan om dwingende maatregelen te nemen. Ze zien graag een verplichting voor gemeenten om het model te gebruiken.  Maar voor de minister is dat nog lang niet aan de orde. Hij wacht eerst de resultaten af van een nog lopend onderzoek.

Bron: Cobouw


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...