Doetinchem gaat 'wildplassen' centrum tegen

Gepubliceerd op: 9 Oktober 2012

De gemeente Doetinchem is van plan om in het centrum van de stad openbare toiletten te realiseren. Daarmee biedt Doetinchem een extra voorziening voor het winkelend publiek, maar wil de gemeente ook het probleem van ‘wildplassen’ tegengaan.

Er moeten twee openbare toiletten komen in het centrum van Doetinchem, waar is nog niet duidelijk. Eén van de plekken die de gemeente op het oog heeft, is de Catharinakerk. Daar wordt in de weekends door ‘stappers’ veel ‘wild geplast’. Het plan is om bij de kerk een verzonken toilet te realiseren dat in de weekends bovengronds komt. Het zogenaamde ‘plaskruis’ dat nu voor de kerk staat, kan dan verdwijnen. De toiletten zullen worden beheerd door toiletjuffrouwen. Een andere belangrijke reden voor het plaatsen van de nieuwe toiletgelegenheden is de verbetering van het winkelcomfort voor bezoekers.

Bron: gelderlander.nl

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...