inloggen  |  aanmelden

Directievoorzitter Den Ouden Groep geeft stokje over aan derde generatie

Gepubliceerd op: 18 April 2018

Directievoorzitter drs. Jochem Langenhuijzen RC zal medio juli 2018 familiebedrijf Den Ouden Groep gaan verlaten. Veertien jaar lang is hij werkzaam geweest bij het familiebedrijf. Waarvan hij 8,5 jaar bestuurder is geweest van de firma. De eerste vier jaar als Financieel Directeur en vanaf 2014 als Directievoorzitter van het directieteam dat ook uit Harm en Rob den Ouden bestaat.

Nu wordt het, volgens hem, tijd dat de leiding volledig in handen van de derde generatie van familie Den Ouden komt te liggen. “Het voelde als mijn taak het familiebedrijf te laten groeien en over te dragen van de tweede naar de derde generatie. We hebben gezamenlijk voor de groei gezorgd, waardoor de omzet van 15 naar 70 miljoen is gestegen. Verder is het eigendom van het bedrijf nagenoeg volledig overgedragen van de tweede naar de derde generatie. Daarom wordt het tijd om ruimte te maken. Er is immers niets mooiers dan een familiebedrijf dat door de familie zelf geleid wordt.”, zegt Jochem Langenhuijzen over zijn voorgenomen vertrek.

De familie Den Ouden heeft begrip voor zijn ambities en aangekondigde vertrek, maar toch vinden zij het jammer. “Jochem Langenhuijzen is al veertien jaar betrokken bij de organisatie. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet in het bedrijf en als sparringpartner voor de familieleden”, aldus Harm of Rob den Ouden.

Langenhuijzen zal na zijn vertrek starten met een eigen bedrijf in aandelenoverdrachten, reorganisatieprocessen en bedrijfsoptimalisaties.

Vernieuwd directieteam
Het directieteam is per 1 januari 2018 uitgebreid met Jeroen den Ouden MSc. Net als Rob en Harm den Ouden is Jeroen een van de acht neven van de derde generatie die werkzaam zijn binnen het familiebedrijf. Jeroen den Ouden heeft al verschillende onderdelen van de organisatie aangestuurd, zoals de Logistieke Planning, Groenrecycling en Explosievenopsporing. Vanwege zijn bewezen kwaliteiten is hij gevraagd om lid te worden van het directieteam.

Over Den Ouden Groep
Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers, waarbij duurzaamheid, biobased economy en cradle to cradle hoog in het vaandel staan. Dagelijks werkt Den Ouden Groep aan innovatieve oplossingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en CO2-reductie. Zo is Den Ouden Groep o.a. gecertificeerd op niveau vijf van de CO2-prestatieladder en PSO-trede 3. Den Ouden Groep ontzorgt wereldwijd in bodemverbeteraars, biobrandstoffen, bodembemesting, bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting en betonaanleg. Onze producten en diensten helpen onze wereld om gezond, vruchtbaar en leefbaar te blijven.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...