inloggen  |  aanmelden

Deventer wil 30 hectare zonnepanelen op het platteland

Gepubliceerd op: 6 Augustus 2013

Deventer is van plan om op het platteland velden met zonnepanelen te creëren, met een totale oppervlakte van ongeveer 60 voetbalvelden. Hiermee hoopt de gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

 

De velden met zonnepanelen moeten komen te liggen bij Bathmen, Lettele, Okkenbroek en Schalkhaar, zo meldt dagblad De Stentor. Burgemeester en wethouder van Deventer willen daar maximaal 30 hectare aan velden met zonnepanelen aanleggen. Waar precies, is nog niet bekend. Op termijn zullen deze velden een groot aantal huizen en bedrijven van duurzame energie kunnen voorzien. De gemeente is niet van plan de velden zelf in te richten of te exploiteren, daarvoor gaat het op zoek naar derden. Zo tonen bedrijventerreinen en afvalverwerkers bijvoorbeeld al interesse voor investeringen in zonnepaneel-velden. Niet iedereen gaat daar puntje bij paaltje echt mee aan de slag. Zo blies regionaal bedrijventerrein XL Businesspark Twente in Almelo onlangs een plan af voor zonnepanelen op een terrein van 23 hectare. Uit berekeningen maakten ze op dat deze investering verlies zou geven. Ze denken nu wat kleiner en gaan opnieuw aan het rekenen, nu voor een terrein van 5 hectare.

 

Natuur en Milieu is geen voorstander van velden met zonnepanelen. De organisatie vindt het jammer dat natuur en akkers worden opgeofferd voor het opwekken van zonne-energie. Er zou wel degelijk genoeg plek zijn op daken van huizen en bedrijven.

 

Bron: rtvoost.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...