inloggen  |  aanmelden

Deventer koopt 11 hectare grond voor bedrijventerrein

Gepubliceerd op: 5 December 2013

De gemeente Deventer betaalt ruim 3 miljoen euro aan projectontwikkelaars om 11,7 hectare aan grond te kopen op Bedrijventerrein A1 bij Epse. De zelfde projectontwikkelaars hebben de grond zo’n vijftien jaar geleden aangekocht voor nog geen 800.000 euro.
 

Deventer heeft op het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein A1 grond nodig om de infrastructuur en de hoofdriolering aan te leggen, maar ook voor het creëren van een groene wal rondom het terrein. De gemeente heeft daar lang niet alle 11,7 hectare voor nodig die het nu aankoopt. In feite heeft Deventer slechts 6% van de totale lap grond nodig. Maar de projectontwikkelaars die de grond in hun bezit hebben, willen alleen zaken doen met de gemeente als Deventer al hun grond in het gebied overneemt, zo schrijft De Stentor. Burgemeester en wethouders van Deventer kwamen tot de slotsom dat aankoop van alle 11,7 hectares de voorkeur heeft boven het voortzetten van een onteigeningsprocedure. In dat geval zou het bedrag lager geweest zijn, maar was niet precies aan te geven wanneer de grond beschikbaar komt om de infrastructuur aan te leggen. De gemeente neemt het zekere voor het onzekere en is bereid daar fors voor te betalen. Voor de grond betaalt het nu bijna vier keer zo veel als de huidige eigenaren er vijftien jaar geleden voor betaalden.
 
Bron: deondernemer.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregisterBinnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...