inloggen  |  aanmelden

Deventer doet proef met duurzame LED straatverlichting

Gepubliceerd op: 8 Oktober 2012

De gemeente Deventer voert in de wijk De Worp een proef uit met LED-lampen in de straatverlichting. De straten zijn tijdelijk uitgerust met duurzame LED-lampen in verschillende armaturen om de resultaten te kunnen meten op het gebied van energiezuinigheid, lichtintensiteit en esthetiek.

 

De gemeente Deventer experimenteert met deze nieuwe manier van verlichting in de openbare ruimte, vanwege de duurzame eigenschappen. Het experiment met LED-verlichting duurt zes weken  en is opgezet samen met de taakgroep Duurzaamheid op De Worp. Als de resultaten tot tevredenheid stemmen, kan de gemeente ervoor kiezen om LED-verlichting gefaseerd toe te passen in nieuwe verlichtingsarmaturen voor de hele stad.

 

Tijdens de proef wil de gemeente achterhalen welk effect verschillende armaturen in de praktijk hebben. Daarvoor zijn 40 verschillende armaturen ingezet. Aan de hand van een enquête en een belevingsonderzoek maakt de gemeente een keuze.  Na de proefperiode worden de oude armaturen weer teruggeplaatst.

 

Bron: deventer.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...