inloggen  |  aanmelden

DERBIGUM voorspelt energiebesparing van gebouwen

Gepubliceerd op: 16 December 2013

Als je wilt weten hoeveel energie je kan besparen door de plaatsing van een wit dak, kan je dit bij Derbigum laten berekenen a.h.v. een energie-audit. Een energie-audit is een theoretische voorafgaande analyse die uitgevoerd wordt voor gebouwen die in aanmerking komen voor een wit reflecterend dak.

Als het gebouw reeds gekoeld wordt door middel van airconditioning, dan wordt er nagegaan hoeveel energie u kunt besparen door het toepassen van witte dakbedekking. De witte toplaag reflecteert namelijk de zonnestralen, en dit geeft een passieve koeling binnenin het gebouw: in de zomer verlaagt de temperatuur met 5°C of meer. Met een reflectie en een emissiviteit van 81% behaalt Derbipure® van Derbigum een Solar Reflectance Index (SRI) van 100. Hier geldt: hoe hoger de SRI-waarde, hoe koeler. Bovendien is de dakbaan 100% recyclebaar, en door de coating op de toplaag is het regenwater recupereerbaar.
 
Als het gebouw niet voorzien is van airconditioning, dan kan de witte dakbedekking optreden als passieve koeler, en zal er gekeken worden naar hoeveel graden de binnentemperatuur verlaagd kan worden.
 
Witte dakbedekking zoals Derbibrite NT en Derbipure zijn uiterst duurzaam en staan in de MIA/VAMIL milieulijst 2013. Er kan dus subsidie of fiscale regeling aangevraagd worden (rubriek witte dakbedekking).
 
De Derbipure-dakbaan werd bekroond met het Cradle-to-Cradle Silver certificaat (EPEA) en het DUBOkeur (NIBE).
 
Meer info op http://www.derbigum.nl/energy-solutions/energie-audit.
 
 
facebook.com/derbigum
linkedin.com/company/derbigum
twitter.com/DerbigumNL
 

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...