inloggen  |  aanmelden

Den Ouden organiseert compostactie voor gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg

Gepubliceerd op: 19 Oktober 2018

Op zaterdag 10 november as. organiseert Den Ouden Groenrecycling een compostactie voor inwoners (particulieren) van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg. Inwoners kunnen tussen 8.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen bij de compostering aan de Statendamweg 100 in Oosterhout. Kom op tijd, want op is op.

Voorwaarden
  • Alleen voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg (niet voor bedrijven).
  • Alleen afhalen met auto/tractor met aanhanger of bestelauto, of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.
  • Maximaal 1 m3 per huishouden.
  • Neem legitimatie mee.
Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die uw aanhanger kan beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers of cementkuipen kunt u het beste zelf een schop of riek meenemen.

Praktische tips
Heeft u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond, dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK 12-10-18) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon.

De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar. De te verbruiken hoeveelheid is 100 - 200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar.

De compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik de compost niet puur, dan wortelt de plant niet optimaal. Wat doormengen met scherp zand is mogelijk.

Over Den Ouden Groep
Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers, waarbij duurzaamheid, biobased economy en cradle to cradle hoog in het vaandel staan. Dagelijks werkt Den Ouden Groep aan innovatieve oplossingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en CO2-reductie. Zo is Den Ouden Groep o.a. gecertificeerd op niveau vijf van de CO2-prestatieladder en PSO-trede 3. Den Ouden Groep ontzorgt wereldwijd in bodemverbeteraars, biobrandstoffen, bodembemesting, bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting en betonaanleg. Onze producten en diensten helpen onze wereld om gezond, vruchtbaar en leefbaar te blijven.
 
https://nl.denoudengroep.com/nieuws/compostactie-oosterhout-2018

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...