inloggen  |  aanmelden

Kennisdagen “Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen” groot succes!

Gepubliceerd op: 19 December 2017

Op 11 oktober en 7 december jl. organiseerden Van den Berk Boomkwekerijen en Den Ouden Groep twee succesvolle kennisdagen. 
 

Ruim 500 openbaar groenprofessionals (gemeenten, groenvoorzieners, boomkwekers, e.d.) uit Nederland en België zijn bij elkaar gebracht om kennis en ervaringen te delen rondom “Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen”. Tijdens deze dagen werden er vijf indrukwekkende lezingen gegeven door bekende en vooraanstaande personen uit de groenbranche. Tevens was er de gelegenheid een korte tour door een van de grootste boomkwekerijen van Europa te maken en diverse bomen zelf te bekijken.

Bijzondere sprekers
Vijf bijzondere sprekers uit verschillende disciplines reikten praktische handvatten aan voor het omzetten van deze kennis naar de realiteit van alledag. 

Helga van Leur, bekendste weervrouw van Nederland, gaf als eerste een lezing over klimaatveranderingen en de impact daarvan op onze natuur. Aansluitend werd een lezing gegeven door Wolfgang Holz (landschapsarchitect bij o.a. Gemeente Helmond) over duurzame bomen. Na de lunch en rondleiding over de boomkwekerij, gaf Brenda Swinkels (assortimentsdeskundige en hoofd verkoop Van den Berk Boomkwekerijen) een lezing over waar een toekomstboom aan moet voldoen. Hans van der Staak (agronomist bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting Helicon) gaf vervolgens een lezing over groeiplaatsverbeteringen en het creëren van de grootste waterbuffer. De dag werd afgesloten met een presentatie van Lodewijk Hoekstra (ambassadeur van duurzame tuinen en buitenruimtes Founder van NL Greenlabel) over duurzame gebiedsontwikkeling, gevolgd door een netwerkborrel. 

Gezamenlijk werd antwoord gezocht op deze vragen; Hoe kun je in de praktijk anticiperen op deze ontwikkelingen? Hoe geven we bomen een goede toekomst? Tijdens deze dag was er daarom voldoende ruimte voor interactie en netwerken. Iedereen bedankt voor de belangstelling en deelname!
 
De presentaties van enkele sprekers zijn hier te downloaden:
https://nl.denoudengroep.com/nieuws/kennisdagen-groot-succes

Impressie (video): https://youtu.be/sk3B1IjAxao

 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...