inloggen  |  aanmelden

Den Haag werkt aan betere verkeersdoorstroming

Gepubliceerd op: 26 April 2012

De gemeente Den Haag gaat de komende tijd zoveel mogelijk verkeerslichten vervangen door ‘slimmere’ versies. Ook wordt gekeken naar het verwijderen van een groot aantal verkeerslichten. Het netwerk met dynamische route-informatie wordt uitgebreid met routes naar Scheveningen.

Den Haag neemt de gehele verkeerslichtenvoorraad onder de loep. Zo bekijkt het allereerst waar gewone verkeerslichten vervangen kunnen worden door verkeerslichten die hun signaal afstemmen op de hoeveelheid verkeer. Ook onderzoekt de gemeente of bestaande slimme verkeerslichten in sommige gevallen door andere instellingen betere resultaten kunnen boeken. Zo is het mogelijk om ze op rustige momenten sneller groen licht te laten geven of om andere netwerkregelingen te installeren.

 

Tot slot zullen de routes van Den Haag naar Scheveningen voorzien worden van extra dynamische route-informatie. Dit moet er toe leiden dat het verkeer richting Scheveningen in de drukke zomermaanden beter kan doorstromen, maar ook dat meer mensen gebruik zullen maken van overstapmogelijkheden op openbaar vervoer.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...