inloggen  |  aanmelden

Den Haag investeert 10 miljoen in groen en openbare ruimte

Gepubliceerd op: 3 December 2013

De gemeente Den Haag trekt 10 miljoen euro uit voor het groener en mooier maken van de openbare ruimte in het gebied achter de duinen. Dat staat in de ‘Gebiedsvisie Internationale Zone’ die de gemeente onlangs presenteerde.
 

De Internationale Zone is genoemd naar het grote aantal internationale instellingen dat is gevestigd in dit gebied achter de duinen. Van ambassades tot het Vredespaleis kenmerken dit internationale hart van de regeringsstad. De gemeente gaat de komende tijd flink investeren in het verfraaien van de openbare ruimte in dit gebied. Vooral de buurt rond het Gemeentemuseum en de Haagse Beek en de groene gordel tussen park Zorgvliet en Klein Zwitserland aan worden gepakt. Tot de plannen behoort bijvoorbeeld het creëren van een archipel van binnenduinparken die de parken en bossen in de omgeving met elkaar verbindt. De plannen voor de Internationale Zone zijn tot stand gekomen in overleg met bewoners, natuurorganisaties en andere belanghebbenden. De komende tijd kunnen ook anderen zich uitspreken over de visie. Volgens de planning zal het college van B en W in februari 2014 de definitieve visie vaststellen.

De investeringen die de gemeente doet in het groen en de openbare ruimte zijn er vooral op gericht om een beter woon-, werk- en leefklimaat te creëren. Het moet voor zowel de markt als voor de bewoners interessant zijn om in de Internationale Zone te investeren. 

Bron: dichtbij.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...