inloggen  |  aanmelden

Den Haag gaat onderhoud particuliere woningen stimuleren

Gepubliceerd op: 20 Februari 2012

De gemeente Den Haag wil middels een informatieoffensief en samenwerkingsverbanden het onderhoudsniveau van de woningvoorraad in de stad verbeteren. De gemeente gaat eigenaren ervan overtuigen dat het loont om woningen goed te onderhouden en duurzaam te maken.

 

Alhoewel het onderhoudspeil volgens wethouder Marnix Norder van Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting niet slecht is, legt de gemeente de lat toch een stukje hoger.  Door onderhoudsadviezen te geven, huiseigenaren te wijzen op maatregelen die het energieverbruik verlagen en ‘slapende’ verenigingen van eigenaren actief te krijgen. Om deze doelen te bereiken, zet de gemeente de VvE-balie in. Deze balie gaat de eigenaren adviseren en hen helpen om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor subsidie- en leenmogelijkheden. Samenwerking met bewoners en partijen is volgens de wethouder essentieel voor de slaagkans van de projecten.

Dat bewees de gemeente in eerdere projecten, zoals de integrale opknap-aanpak in de de wijk Rustenburg-Oostbroek. Door samen te werken met een particulier verhuurder, kregen opgekochte woningen daar een grondige opknapbeurt. Den Haag gaat dit nu ook in andere wijken soortgelijk aanpakken. De gemeente helpt bijvoorbeeld woningcorporatie Arcade met het wegwerken van achterstallig onderhoud in de Schilderswijk. De gemeente en Arcade voeren het onderhoud samen met de eigenaren uit.


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...