inloggen  |  aanmelden

Den Haag eerste gemeente met laadlantaarns

Gepubliceerd op: 12 December 2017

De gemeente Den Haag heeft als eerste Nederlandse gemeente laadpalen laten ontwikkelen en plaatsen die ook dienstdoen als straatlantaarns. Met het plaatsen van de zogenoemde laadlantaarns bespaart de gemeente ruimte, die schaars is in de stad.
 

Den Haag heeft in totaal drie laadlantaarns geplaatst, die elk twee laadpunten hebben voor elektrische auto’s. De plaatsing van de laadlantaarns is onderdeel van een proef die de gemeente samen met Stedin en ElaadNL uitvoert.
 
Proef
Tijdens de proef kijken de partijen vooral of de multifunctionele lantaarnpalen voldoende gebruikersvriendelijk zijn en hoe de storingsgevoeligheid is. De proef heeft een looptijd van een half jaar, waarna de gemeente de balans opmaakt. Als het experiment met de laadpalen een succes is, dan zet de gemeente meer laadpalen neer in de stad.
 
Beleid
De laadlantaarns passen in het beleid van de gemeente Den Haag, dat erop gericht is om elektrisch vervoer te stimuleren om zo bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De eerste drie laadlantaarns zijn geplaatst op een bedrijventerrein aan de Kerketuinenweg.
 
Bron: Gemeente Den Haag.

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...