inloggen  |  aanmelden

Den Haag begint e-mailservice over buurt

Gepubliceerd op: 16 Augustus 2012

De gemeente Den Haag begint een e-mailservice voor het informeren van burgers over gemeentelijke plannen in hun buurt. Kleinere gemeenten doen dit soms al, maar Den Haag is de eerste van de vier grote steden die deze vorm van dienstverlening invoert.

 

Met de e-mailservice worden inwoners van Den Haag voorzien van de meest actuele informatie over de plannen die de gemeente in petto heeft en die van invloed zijn op hun buurt. Zo zitten ze op de eerste rij als het gaat om informatieverstrekking en kunnen ze tijdig hun invloed laten gelden. Inwoners die geïnteresseerd zijn in deze vorm van dienstverlening, kunnen zich daarvoor opgeven. Daarbij kunnen ze aangeven welke informatie ze willen ontvangen – bouw-, kap- en horecavergunningen, huisvuilinformatie, verkiezingen, wegwerkzaamheden etcetera – en in welke straal rondom de eigen woning ze geïnteresseerd zijn in die informatie. Zo hoeven ze zelf niet meer actief op zoek te gaan naar de informatie die hen interesseert. Den Haag bood deze informatie vanaf het voorjaar al op de gemeentesite, maar gaat er nu nog directer mee naar de burger.

 

Den Haag bespaart op deze manier ook nog eens flink op de kosten. De gemeente hoeft geen advertentieruimte meer te kopen in huis-aan-huisbladen. De informatie blijft nog in gedrukte vorm beschikbaar in het stadhuis, de stadsdeelkantoren en in de bibliotheken voor degenen die niet over e-mail beschikken.

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...