inloggen  |  aanmelden

Delft plaatst 21 oplaadpalen

Gepubliceerd op: 21 November 2012

Delft beschikt straks over 21 oplaadpalen voor elektrische auto’s. Twee zijn er al geplaatst, dertien komen er de komende tijd langs de openbare weg te staan en TU Delft plaatst er nog eens zes op de universiteitscampus.

 

Eind deze week onthullen twee Delftse wethouders de eerste van een reeks oplaadpalen op de openbare weg in Delft. In een rap tempo volgt daarna de rest. Delft wil daarmee het elektrisch rijden stimuleren en de CO2 uitstoot in de stad helpen terugdringen. Nu is een belemmering voor het elektrisch rijden nog vaak het gebrek aan oplaadpunten in de omgeving. Met 21 oplaadpalen in en rond de stad, wordt daar nu dus een oplossing voor geboden. De oplaadpalen komen zoveel mogelijk op centrale plekken geplaatst langs doorgaande wegen en op parkeerterreinen. Per oplaadpunt wordt een parkeerplaats gereserveerd voor de elektrische auto’s die er willen ‘tanken’. Mocht er later behoefte zijn aan een extra parkeerplaats bij de oplaadpalen, dan kan ook daar voor gezorgd worden.

De elektrische auto levert met de groene stroom een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Delft. Elektrische auto's hebben bovendien een positief effect op de luchtkwaliteit en maken minder lawaai dan niet-elektrische auto's. De dertien oplaadpunten op de openbare weg maken deel uit van een proefproject. Op basis van de ervaringen met de proef in Delft en ervaringen in andere gemeenten, wordt het beleid voor oplaadpunten voor elektrische auto's verder uitgewerkt.


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...