inloggen  |  aanmelden

De watertegel: een bijzondere oplossing voor waterafvoer

Gepubliceerd op: 28 Oktober 2015

Bij de herstructurering van de wijk Olden Tempel in de gemeente Beuningen is een gescheiden stelsel aangelegd voor de hemelwaterafvoer. Om het water van de daken naar het regenwaterriool te leiden, heeft de gemeente gebruik gemaakt van de watertegel van Struyk Verwo Infra. 

Olden Tempel is een jaren ’80 wijk die samen met de woningstichting en bewoners is geherstructureerd. Alle nieuwbouwpanden en openbare ruimten zijn afgekoppeld. Bij de bestaande woningen stroomt het regenwater aan de voorkant via een gootje door de tuin naar het regenwaterriool. De gemeente bedacht een aantal oplossingen voor de afvoer waaruit de bewoners konden kiezen. De bewoners konden vervolgens zelf beslissen of ze meededen.
 
Watertegel creëert bewustwording
Het idee om de watertegel te gebruiken kreeg men van de gemeente West Maas en Waal, waar deze tegel voor het eerst is ingezet in de nieuwbouwwijk ‘Het Leeuwse Veld’. De tegel is een bijzondere oplossing voor de waterafvoer. Eenmaal op het trottoir stroomt het regenwater verder via speels vormgegeven trottoirtegels met kronkelige gootjes. Door deze gootjes stroomt het water naar de straat of put. Op deze manier stuur je het water en waaiert het niet uit over het trottoir. Daarnaast zijn er verschillende varianten mogelijk. Het valt mensen op en daardoor hoopt de gemeente meer bewustwording te creëren.
 
Meer weten?
Ga naar de leaflet watertegels

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...