inloggen  |  aanmelden

De kracht van de openbare ruimte

Gepubliceerd op: 10 Oktober 2011

Het Nationaal Openbare Ruimte Congres vindt dit jaar plaats op 7 december in de Reehorst in Ede. Thema van het congres is ‘de kracht van de openbare ruimte’. De organisatie is in handen van Elba Media, CROW en de gemeente Ede.

 

 Vrijwel alle steden die een succesvolle ontwikkeling tonen, hebben dat deels te danken aan investeringen in de kwaliteit van hun openbare ruimte. De belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied, nationaal en internationaal , komen ruimschoots aan de orde tijdens het congres. Het gaat hierbij vooral om vragen als: wie hebben er baat bij een goede kwaliteit van de openbare ruimte? Wat is de juiste kwaliteit, op de juiste plek? Hoe bundel je de krachten in een winkelgebied, een woonwijk of een stadspark? Maar ook gaat het congres in op de vraag of burgers, bedrijfsleven en andere belanghebbenden kunnen veranderen van afnemer tot medeproducent. Wat wordt de nieuwe rol van de overheid in een scenario van gedeelde verantwoordelijkheid van de publieke ruimte? Het draait allemaal om het bundelen van krachten tot kwaliteit op maat.

In plenaire- en deelsessies gaan nationale en internationale sprekers in op deze onderwerpen. Gemeenten en andere overheden, vastgoedpartijen, architecten, ontwerpers en verkeerskundigen kunnen kiezen uit een breed scala aan deelsessies. Hoofdspreker dit jaar is David Engwicht, ‘placemaker ‘ uit Australië. Zijn boodschap: gebruik de kracht van de openbare ruimte om aangename en veerkrachtige steden te maken. Met deze boodschap reist hij de wereld rond en vertelt hij onder meer zijn ervaringen met de Australische stad Wodonga waar hij als gebiedsontwerper  heeft gewerkt. De gemeente Ede treedt op als gastheer van dit congres en organiseert een parallelsessie over de herontwikkeling van het kazerneterrein in Ede.

Bron: nationaalopenbareruimtecongres.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...