inloggen  |  aanmelden

Culemborg voorop in duurzame verlichting

Gepubliceerd op: 8 Augustus 2011

Culemborg is landelijk één van de koplopers is op het gebied van duurzame verlichting. Vorige week kon de Culemborgse wethouder Huub van Oorschot het certificaat 'Kwikvrij' in ontvangst nemen van Geert Meijer, directeur van CityTec. De stad heeft namelijk alle hogedruk kwiklampen in lichtmasten vervangen door moderne lampen die veel minder kwik bevatten.

Bovendien hebben deze lampen maar de helft van het vermogen nodig voor dezelfde lichtopbrengst, en gaan ze twee keer zo lang mee.

In Nederland staan nog zo'n honderdduizend lichtmasten met hogedruk kwiklampen. De Taskforce Verlichting, ingesteld door het ministerie van VROM, wil dat deze uit het straatbeeld verdwijnen. Vanwege de grote hoeveelheid kwik is dit type lamp zeer schadelijk voor het milieu.

Culemborg dankt zijn voorsprong aan de jarenlange samenwerking met CityTec. Een bedrijf voor inrichting van de openbare ruimte, ontstaan uit gespecialiseerde afdelingen van voormalige gemeentelijke energiebedrijven.

Bron: de Gelderlander


Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...