inloggen  |  aanmelden

Crowdfunding publieke zonnepark Breda gelukt

Gepubliceerd op: 20 April 2015

Het doelbedrag voor ZonneWIJde, het zonne-energie crowdfundingproject in Breda, is gehaald. In een paar maanden werd door 633 deelnemers meer dan 750.000 euro bij elkaar gefinancierd. Deze zomer gaat de bouw van de bijna 7000 zonnepalen van start. Het project is een samenwerking tussen De ZonneWIJde, gemeente Breda, Greenchoice en Zonnepanelendelen.nl. 

De ZonneWIJde komt te liggen op braakliggend terrein langs de snelweg en produceert de komende twintig jaar gemiddeld 1,6 GWh elektriciteit per jaar. Ofwel de elektriciteitsbehoefte van circa 450 huishoudens. Deelnemers aan ZonneWIJde kochten een (deel van een) zonnepaneel op het park. Meedoen kon al vanaf 25 euro. De meeste mensen kozen voor ongeveer twee panelen, voor circa 900 euro. Deelname bleef zeker niet beperkt tot Breda; iedereen in Nederland kon meedoen aan dit project.
 
“Het project is een succesvol voorbeeld voor iedereen die duurzame energie wil opwekken”, aldus Jeroen Vanson van energieleverancier Greenchoice. “De kracht zit hem in slimme samenwerking tussen partijen waarbij je het enthousiasme van lokale initiatieven koppelt aan de juiste kennis en een flinke dosis slagkracht. Een opschaalbaar model dat landelijk kan leiden tot een forse toename van lokale energieprojecten.” Naast crowdfunding wordt een deel van het park gefinancierd door een Nederlandse duurzame bank.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...