inloggen  |  aanmelden

CROW ontwikkelt procesaanpak voor mobiliteit en infrastructuur

Gepubliceerd op: 24 Oktober 2016

CROW heeft samen met een zestal adviesbureaus de methode Wikken en Wegen ontwikkeld en getoetst. Wikken en Wegen is een procesaanpak bedoeld voor (decentrale) overheden, beleidsmakers en bestuurders die zoeken naar handvatten om eenvoudig tot onderbouwde afwegingen te komen voor investeringen en beleidsmaatregelen binnen mobiliteit en infrastructuur.

Deze nieuwe aanpak helpt bij besluitvorming, creëren van meer draagvlak, onderbouwing, en vaak ook substantiële kostenbesparing. Om de kwaliteit bij Wikken en Wegen te waarborgen heeft CROW tien consultants op hun vaardigheden getoetst en gecertificeerd als Wikken en Wegen-experts. Ook is er een nieuwe website bij de methode online gekomen. Hierop is niet alleen alle informatie over de aanpak te vinden maar ook de adviesbureaus waar CROW voor Wikken en Wegen mee samenwerkt.
 
De aanpak bestaat uit twee groepssessies van elk een dagdeel, waarbij verschillende relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen projectmedewerkers, ambtenaren en bestuurders zijn, maar ook betrokkenen van buiten de overheid (werkgevers, fietsersbond, scholen, bewoners etc.). De eerste sessie gaat over Wikken, de tweede over Wegen. Aan het eind van het Wegen is er voldoende informatie op een heldere manier op een rij gezet waardoor er een onderbouwde beslissing genomen kan worden.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...