inloggen  |  aanmelden

Coöperatie neemt taken Eindhoven over in Brainport Park

Gepubliceerd op: 19 Augustus 2014

In Brainport Park, het gebied in het noordwesten van Eindhoven, neemt een nieuwe coöperatie taken over die voorheen bij de gemeente lagen. De gemeente gaat minder zelf doen en krijgt vaker een faciliterende rol. De gebiedscoöperatie is opgericht door partijen uit het gebied.
 

Door de gemeentelijke taken over te nemen, geven deze partijen samen invulling aan de veranderende rol van de overheid. Voor Eindhoven is het de eerste keer dat gemeente en andere partijen op deze manier gaan werken. De gemeente blijft wel verantwoordelijk voor het waarborgen van het publieke belang.
 
De coöperatie neemt twee prestatieafspraken over van de gemeente: de aanleg van een langzaam-verkeerverbinding over het spoor en de aanleg van een langzaam-verkeerverbinding over de randweg A2/N2 inclusief een icoon voor Brainport Avenue. Ook neemt de coöperatie het beheer op zich van `lang gras' en landbouwgronden in het gebied. Met de twee prestatieafspraken is een budget gemoeid van ruim 4 miljoen euro.
 
De coöperatie zet zich in voor het realiseren en in stand houden van de activiteiten in het gebied, de inrichting en het beheer van het huidige landschap. De samenwerking binnen de coöperatie maakt het mogelijk om reguliere en eenmalige kosten te verminderen en daarnaast inkomsten te genereren, zodat het gebied zichzelf langdurig in stand kan houden (gebiedseconomie).
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...