inloggen  |  aanmelden

Congres over de openbare ruimte als oplossing

Gepubliceerd op: 17 Oktober 2012

Op 12 december 2012 vindt voor de zevende keer het Nationaal Openbare Ruimte Congres plaats. Het thema is deze keer ´De openbare ruimte als oplossing´, de gastgemeente is Den Haag. Het congres beoogt praktische discussies op gang te brengen over de bijdrage die de openbare ruimte kan leveren aan het bereiken van fysieke, sociale en economische doelstellingen. 

 

De openbare ruimte kent verschillende functies. Zo verschaft het ruimte voor ontmoeting en  beweging, dient het als etalage voor bedrijven en gemeenten, kan het voedsel maar ook energie leveren en een bijdrage leveren aan verbetering van het klimaat. Om het oplossend vermogen van de openbare ruimte ten volste te benutten, is het dus van belang om de mogelijkheden in kaart te brengen vanuit die verschillende functies. En deze in te zetten ter ondersteuning van de gemeentelijke ambities op fysiek, sociaal en economisch vlak. Het Nationaal Openbare Ruimte Congres faciliteert de discussie over dit onderwerp. Op een hele praktische manier. Door het uitwisselen van ervaringen, door discussies aan te gaan en door heel praktisch aan de slag te gaan in masterclasses en deelsessies. 

 

Tijdens het congres presenteren organisatoren CROW en Elba Media de resultaten van een enquête onder burgers en professionals naar hun ideeën over het oplossend vermogen van de openbare ruimte en hun rol daarin. De resultaten vormen de start van een discussie met een panel van deskundigen en de congresdeelnemers over burgerschap, gebruik, beheer en inrichting. Meer informatie over het congres is te vinden op www.nationaalopenbareruimtecongres.nl

 

Bron: duurzaamgebouwd.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...