inloggen  |  aanmelden

CityTec tekent contract voor openbare verlichting op Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd op: 18 Mei 2017

CityTec gaat voor de gemeente Goeree-Overflakkee een meerjarige samenwerking aan voor het onderhoud van de openbare verlichting op Goeree-Overflakkee. In de overeenkomst staan onder meer afspraken over onderhoud en vervanging van armaturen, het verminderen van storingen en storingsduur, duurzaamheid en communicatie naar inwoners.

Onderdeel van de overeenkomst is de opdracht dat CityTec op Goeree-Overflakkee ruim 3.500 verouderde armaturen vervangt door onderhoudsarme en energiezuinige led-verlichting. Na de grootschalige vervanging van de armaturen, voldoet Goeree-Overflakkee al in 2018 aan doelstellingen voor 2020 uit het landelijke Energieakkoord op het gebied van openbare verlichting.
 
Keuze voor prestatie-inkoop
"Deze vervanging zorgt niet alleen voor minder storingen, maar levert ook een forse energiebesparing op. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van onze eigen duurzaamheidsdoelstelling om in 2020 energieneutraal te zijn", aldus wethouder Arend-Jan van der Vlugt. De overeenkomst is bijzonder voor de gemeente, omdat er bij de aanbesteding is gekozen voor prestatie-inkoop. Kern van deze innovatieve manier van inkopen is dat de opdrachtgever niet meer alles tot in detail dicteert, maar durft te vertrouwen op de expertrol van de leverancier.
 
Betere samenwerking en afstemming
De leverancier die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, krijgt hierdoor alle ruimte om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Het resultaat is een betere samenwerking en afstemming. CityTec scoorde in de totale beoordeling het hoogste cijfer en is dus de winnaar van de aanbesteding. CityTec beheert en onderhoudt in ruim 100 Nederlandse gemeenten de openbare verlichtings- en verkeersinstallaties. De gemeente gaat een verbintenis aan van drie jaar met vijf keer de mogelijkheid om de samenwerking met één jaar te verlengen.
 
Afbeelding: Gemeente Goeree-Overflakkee.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...