inloggen  |  aanmelden

Citydeal Cleantech Regio van start

Gepubliceerd op: 12 December 2016

De Citydeal met de Cleantech Regio is officieel in gang gezet. De Cleantech Regio gaat voor 10% extra reductie van C02 uitstoot, 33% reductie op afvalstromen per jaar en uiteindelijk nul restafval in 2030 en in 4.000 nieuwe banen. De Citydeal bevat concrete projecten waaraan verschillende partners meewerken.

Een aantal voorbeelden: CleantechLab: hierin onderzoeken deskundigen vanuit het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid complexe opgaven op het snijvlak van ruimtelijke ordening en energietransitie. Treinen en elektrisch stadsvervoer. Hierbij gaat het om de remenergie van treinen op te slaan en te hergebruiken voor het stadsvervoer. Proeftuin circulaire economie. De Cleantech Regio als proeftuin om te experimenteren met een zone waarin afval wordt gezien als grondstof. Arbeidsmarkt op zoek naar kenniswerkers. De Cleantech Regio wil leeromgevingen mogelijk maken waarbij sprake is van onderwijsvernieuwing en experimenten.
 
Partnerschap en samenwerking zijn nodig om de Cleantech Regio-doelen te bereiken. Daarom is deze Citydeal zo van belang. Het Rijk helpt mee door te experimenteren met het verruimen van belemmerende regels en door toegang tot belangrijke netwerken en het delen van kennis en expertise. De provincies Gelderland en Overijssel dragen bij aan de Citydeal door de realisering van ambities uit de gebiedsopgave voor de Cleantech Regio.
 
De Citydeal is naast minister Kamp namens de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, ook ondertekend door Andries Heidema, namens de Strategische Board Stedendriehoek, Hans van der Hoeve (regio Stedendriehoek), Johan Kruithof ( Apeldoorn), Frits Rorink (Deventer), Bea Schouten (Gelderland), Monique van Haaf (Overijssel), K. van Willigen (Oost NV), F. van Beuningen (Clean Tech Delta).

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...