inloggen  |  aanmelden

City Deal: innovatie in klimaatbestendiger maken van steden

Gepubliceerd op: 15 Maart 2016

Met de City Deal klimaatadaptie verbinden negen publieke partners en zeven semi-private partners zich aan een nieuwe aanpak voor het klimaatbestendig maken van de stedelijke omgeving. Ze gaan samenwerken aan verbetering van stedelijke ecosystemen middels experimenten en innovatie.

Steden zijn kwetsbaar voor veranderingen van het klimaat. Ze krijgen te maken met extremere regenbuien, langere natte en droge periodes maar ook met hittegolven. Daarnaast hebben de delta-en kuststeden te maken met een stijgende zeespiegel en wassende rivieren. Alleen door steden klimaatbestendig en waterveilig te maken, blijven ze ook in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar. Het klimaatbestendig inrichten van de stedelijke omgeving, vraagt van overheden, gemeenten, waterschappen, bouwbedrijven en ontwikkelaars een nieuwe manier van denken en doen. Middels de City Deal Klimaatadaptie geven 16 partijen daartoe nu een serieuze aanzet. Ze gaan proeftuinen met innovatieve ideeën en experimenten om zo goede voorbeelden te ontwikkelen waar de rest van Nederland – maar ook steden in landen daarbuiten – hun voordeel mee kunnen doen.
 
Binnen de City Deal gaan de partners samenwerken aan het opdoen van kennis, het ontwikkelen van nieuwe inrichtingsconcepten en toepassing daarvan in experimenten. De partners binnen de deal zijn de gemeenten Den Haag, Dordrecht, Gouda, Rotterdam en Zwolle, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waterschappen, hoogheemraadschappen, kennisinstituten en bouwontwikkelaars.
 
Bron: rijksoverheid.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...