inloggen  |  aanmelden

Centrum Venray beste openbare ruimte van 2012

Gepubliceerd op: 18 December 2012

De binnenstad van Venray is verkozen tot de Beste Openbare Ruimte van 2012. Dat is bekendgemaakt op het Nationaal Openbare Ruimte Congres 2012 in Den Haag. Venray heeft flink geïnvesteerd in een facelift voor de binnenstad en betrok daar heel bewust ook ondernemers bij.

 

De jury van de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2012 was vooral onder de indruk door de wijze waarop Venray ondernemers heeft betrokken bij de herinrichting van de binnenstad. Door hen aan te spreken op hun medeverantwoordelijkheid voor het nieuwe gezicht van de stad, kwam er een verrassende spin-off op gang. Ondernemers gingen aan het werk met de uitstraling van hun panden, pasten reclame-uitingen aan en zochten zelfs naar passend terrasmeubilair. Daardoor ontstond een harmonieus beeld. De investering in de facelift van de stad – 6,5 miljoen euro - zou maar de helft van het effect hebben gehad als ondernemers daar niet op hadden ingehaakt. De ondernemers zagen de herinrichting als een kans om gezamenlijk meer uit de openbare ruimte te halen. Het is niet altijd overal even gemakkelijk om ondernemers met de neuzen in één richting te krijgen en gemeentelijke plannen in gezamenlijkheid te omarmen. Volgens de jury had deze fantastische interactie er vooral mee te maken dat de gemeente een positief signaal af gaf met de grootscheepse renovatie, maar ook dat de ondernemers in goede harmonie functioneren. Ook het ontwerp van de vernieuwde openbare ruimte sprak de juryleden aan. Vooral de verharding sprong eruit vanwege de ‘bijna on-Nederlandse perfectie’.

 

De binnenstad van Venray won van twee andere genomineerden: woonwijk Palenstein in Zoetermeer en het Lange Voorhout in Den Haag. Palenstein wist samen met bewoners de openbare ruimte in de oudste nieuwbouwwijk van Zoetermeer te transformeren van een anonieme naar een gebruikte ruimte. Bij de inzending van Den Haag had de jury grote waardering voor de manier waarop de historische sfeer op een ogenschijnlijk eenvoudige manier is teruggebracht.

 

Bron: gemeente.nu


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...