inloggen  |  aanmelden

Centra Sittard en Geleen krijgen cameratoezicht

Gepubliceerd op: 12 Maart 2014

In Sittard en Geleen is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van cameratoezicht in de centra. Tussen nu en 30 april wordt de infrastructuur aangelegd en worden 57 camera's geïnstalleerd. Het streven is het camerasysteem vanaf 30 april operationeel te hebben.
 

De camera's worden opgehangen op beide markten met horecagelegenheden in Sittard en Geleen en in de aanlooproutes van en naar de horeca. Daarnaast is er de mogelijkheid om een mobiele camera in te zetten tijdens evenementen, voetbalwedstrijden of op onveilige plekken in de centra. Het cameratoezicht moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidsbeleving en het verminderen van het uitgaansgeweld in de centra van Sittard en Geleen.
 
De camerabeelden worden tijdens het uitgaan op vrijdag- en zaterdagavond en -nacht en bij risicovolle evenementen live uitgekeken door een cameraobservant op het politiebureau in Sittard. Buiten de uitgaansmomenten wordt niet live uitgekeken door een observant. Op die momenten nemen de camera's beelden op.
 
Het cameratoezicht is onderdeel van een breder pakket van maatregelen in het kader van het convenant Veilig Uitgaan. Dit convenant is in november 2012 ondertekend door horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, OM, politie en gemeente. Diverse maatregelen worden getroffen om uitgaan in de centra veiliger te maken. Een van de maatregelen die dit in dit verband is aangedragen is cameratoezicht in de uitgaansgebieden. De totale investering bedraagt 300.000 euro (eenmalig), en de daarbij behorende exploitatiekosten 155.000 euro (structureel).
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...