inloggen  |  aanmelden

Camera's ook voor overtredingen openbare ruimte

Gepubliceerd op: 15 November 2012

Amsterdam gaat camera’s nu ook inzetten om overtredingen in de openbare ruimte tegen te gaan. Tot nu toe dienden camera’s alleen om misdrijven te voorkomen en criminelen op te sporen. Nu gaan ze ook bijvoorbeeld overlast en vervuiling aan het licht brengen. 

 

Of het nu gaat om het dumpen van grofvuil of hangjongeren die overlast bezorgen, de camera’s in Amsterdam gaan er voor zorgen dat niets ongemerkt blijft. In de strijd tegen ‘verloedering en verslonzing’ in de stad is Amsterdam de eerste gemeente die camera’s ook gaat gebruiken om overtredingen in de openbare ruimte te betrappen. Volgens de wet mag dit sinds kort. Tot voor kort mochten camera’s alleen worden gebruikt in de strijd tegen de misdaad. Nu mogen ze ook voor andere doelen worden ingezet. Andere gemeenten volgen het initiatief van voorloper Amsterdam op de voet. Als de resultaten positief zijn, zullen ook veel andere gemeenten van de nieuwe mogelijkheden gebruik gaan maken.

 

Amsterdam introduceert nog een ander unicum bij het cameratoezicht: de mobiele camera. Dit is een draadloze camera die met bewegingen tijdens overtredingen kan meebewegen zodat de ontwikkeling van het misdrijf beter is te volgen. Ze zijn op afstand te besturen en de beelden zijn te volgen op mobiele telefoons en op internet.

Bron: spitsnieuws.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...