inloggen  |  aanmelden

Bussum start proef met kroonringen voor zakken plasticafval

Gepubliceerd op: 1 Maart 2012

De gemeente Bussum zet een nieuw middel in om plastic huisafval te verzamelen. De gemeente bevestigt kroonringen aan lantaarnpalen waaraan burgers hun zakken met plasticafval aan kunnen hangen voor inzameling. Dit om ‘zwervende’ zakken te voorkomen.

In de gemeente Bussum wordt plastic afval al sinds 2010 apart opgehaald. Inwoners kunnen er zakken met plastic afval langs de weg zetten voor inzameling. De inhoud van de zakken is vaak van weinig gewicht, waardoor de wind snel met het afval aan de haal gaat. Als mogelijke oplossing daarvoor is nu begonnen met een proef met het bevestigen van afvalzakken aan lantaarnpalen. Door zogenaamde kroonringen aan de lantaarnpalen te bevestigen, wordt er houvast geboden voor het ophangen van de afvalzakken.  De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) gaat voorlopig in één wijk op deze manier werken.

De proef – die drie maanden zal duren – moet duidelijk maken of en in hoeverre deze manier van afval verzamelen een verbetering is op de bestaande situatie. De gemeente Bussum verwacht dat het in elk geval een verbetering van het straatbeeld zal opleveren.


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...