inloggen  |  aanmelden

Bushaltes zonder plassen aan de voorzijde

Gepubliceerd op: 7 April 2016

De afwatering bij bushaltes vraagt om speciale aandacht in verband met het natspatten van wachtende passagiers. Roostergoten zijn dan een ideale oplossing, zolang deze niet zetten. Anders zou de bus te laag kunnen uitkomen ten opzichte van het perron, met alle gevolgen van dien.
 

In de HOV-Hydroband van Struyk Verwo Infra zijn drie volledig gietijzeren roostergoten in de voet geïntegreerd, zodat deze niet kunnen verzakken. Deze monolithische goten hebben geen rammelende roosters, vallen onder verkeersklasse F900 en hebben zowel parallel als dwars overrijdbare sleufopeningen. Kortom: uitermate geschikt voor halterende lijnbussen. 
 
Zandvangelement
De wateropname is hoog dankzij de relatief grote diameter, de afvoer gaat via een zandvangelement met een mof Ø 160mm aan de achterzijde. Een bevestiging met vier schroeven verzekert een rammelvrij rooster en eenvoudige toegang voor reiniging. Het zandvangelement is volledig omsloten door beton en kan in een eindband eenvoudig aangesloten worden in een linker en rechter uitvoering. 
 
De verloopbanden en hulpstukken van de standaard HOV-band passen op dit systeem.
 
Meer informatie?
Ga naar de productinformatie

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...