inloggen  |  aanmelden

Burgers hebben vrede met bezuinigingen onderhoud openbare ruimte

Gepubliceerd op: 12 Maart 2013

Ondanks het feit dat gemeenten bezuinigen op het onderhoud van de openbare ruimte, komen er niet meer klachten binnen van burgers. Dat blijkt uit een rapport van het kennisinstituurt CROW.

 

De bezuinigingen treffen vooral het onderhoud van groen, het legen van prullenbakken en het vegen van de straat. Dat zou kunnen leiden tot klachten van bewoners over toenemende vervuiling. Toch blijkt uit het onderzoek van CROW dat dit niet het geval is. Zo bezuinigt Zoetermeer jaarlijks 1,3 miljoen euro op het onderhoud van de openbare ruimte en nam de tevredenheid van de inwoners zelfs met 4% toe. Delft bespaart een zelfde bedrag terwijl het aantal klachten gelijk bleef. Gemeenten stellen hun eisen wat betreft het onderhoud en de aanblik van de openbare ruimte naar beneden bij, burgers lijken daar vrede mee te hebben. Wel houden de meeste gemeenten de lat op gelijke hoogte als het gaat om het onderhoud van stadscentra. Omdat dit het visitekaartje van de stad is, worden straten vaker geveegd en vuilbakken regelmatiger geleegd.

 

Veel gemeenten zijn tot creatieve alternatieven gekomen in de aanpak van het onderhoud. Zo betrekt Breda bewoners intensief bij de openbare ruimte door hen groen te laten adopteren en wijkdeals te sluiten. 


Bron: volkskrant.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...