inloggen  |  aanmelden

Buren verhuurt lantaarnpalen

Gepubliceerd op: 23 April 2012

De Gelderse gemeente Buren wil als bezuinigingsmaatregel lantaarnpalen gaan verhuren. Vorig jaar al schrapte de gemeente 500 van de 900 lantaarnpalen in het buitengebied na inspraak door de burgers. Nu is het van plan lantaarnpalen te verhuren aan burgers die deze persé willen behouden.

 

Buren is voornemens om burgers het aanbod te doen zich voor 1000 euro tien jaar lang te verzekeren van straatverlichting voor hun deur. Dit geldt dan als een soort lease-contract waarmee men de energie- en onderhoudskosten van de betreffende lantaarnpalen afkoopt. Alle lantaarnpalen in de gemeente zijn toe aan vervanging. De nieuwe lantaarnpalen zullen een stuk energiezuiniger zijn dan de bestaande. Bij de vervangingsoperatie wil de gemeente een groot gedeelte niet meer terug laten komen. Burgers die toch prijs stellen op een lantaarnpaal voor hun deur, kunnen daar straks dus met een eigen bijdrage voor zorgen.  

 

Het college wil particulieren daarnaast ook de mogelijkheid bieden om een verwijderde lantaarnpaal over te nemen van de gemeente. Die moeten ze dan op eigen erf aansluiten en onderhouden. De gemeenteraad van Buren moet volgende maand besluiten over het plan.

 

Bron: Binnenlands Bestuur


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...