inloggen  |  aanmelden

BTL realiseert duurzaam groen dak

Gepubliceerd op: 7 Juni 2012

In opdracht van gemeente Hardenberg is BTL Realisatie gestart met de aanleg van een intensieve daktuin van circa 2500m2. Deze intensieve daktuin wordt aangelegd op het dak van de parkeergarage van het gemeentehuis en maakt onderdeel uit van het Masterplan Centrum Hardenberg. Het Masterplan is opgesteld om de kwaliteit van het centrum van Hardenberg op het gebied van wonen, winkelen, werken en recreëren te versterken en behouden voor nu en de toekomst.


De gemeente Hardenberg heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Mooie woorden die ook in daden worden omgezet. De gemeente heeft namelijk de ambities om bij oplevering van het gemeentehuis het meest duurzame gemeentehuis van het land te zijn. Zodoende wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en bouwmethoden. In het nieuwe gemeentehuis wordt vooral gebruik gemaakt van ruimte, lucht, groen, water en daglicht als natuurlijke en duurzame toepassingen. Zo is het nieuwe gemeentehuis heel open en transparant met veel invallend daglicht.

De toepassing van groen komt tot uiting in het park alsmede de daktuin. Een daktuin biedt, naast duurzaam en meervoudig ruimtegebruik, nog meer voordelen. Groene daken vangen fijnstof en CO2 af en hebben een natuurlijke waterbufferende werking. Hierdoor hebben groene daken een gunstige invloed op het stedelijk klimaat en biodiversiteit. Daarnaast wordt de levensduur van dakbedekking veelal verdubbeld en heeft een daktuin een isolerende werking. Daardoor wordt, zowel in de winter als zomer, een energiebesparing gerealiseerd.

Medio april is BTL Realisatie gestart met de aanleg van deze bijzondere daktuin. Na de oplevering zal gestart worden met de aanleg van het bijbehorende park. Zowel voor de daktuin als het park heeft gemeente Hardenberg BTL ingeschakeld voor het onderhoud. Het ontwerp van de daktuin en het park is ontworpen door Buro Mien Ruys te Amsterdam.

BTL is marktleider op het gebied van omgevingsverzorging in Nederland. De BTL Groep bestaat uit BTL Advies, BTL Bomendienst en BTL Realisatie. Er werken 500 mensen verdeeld over een vijftiental vestigingen. De BTL Groep levert complete omgevingsverzorging in stedelijk en landelijk gebied. Het dienstenpakket bestaat onder meer uit ontwerp, aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen, bedrijventerreinen en recreatieparken. Specialismen van de BTL Groep zijn Sport, Daktuinen en Spelen.

Voor meer informatie, zie www.btl.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...