inloggen  |  aanmelden

Bredase app beloont goed verkeersgedrag

Gepubliceerd op: 12 September 2012

De inwoners van Breda kunnen vanaf 20 september de nieuwe app ‘Positive Drive’ gratis op de smartphone downloaden. Het doel van deze app is de leefbaarheid in de stad te bevorderen door weggebruikers te belonen als zij bewust veilige keuzes maken in het verkeer. Automobilisten met de app die zich in Breda aan de snelheid houden, verdienen zogenaamde ‘(s)miles’. Fietsers verdienen meer (s)miles.

 

“Met deze app willen we goed verkeersgedrag van weggebruikers belonen”, vertelt Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur. “Bijvoorbeeld automobilisten die zich aan de maximumsnelheid houden. Maar ook fietsers. Om het fietsgebruik te stimuleren kunnen die straks nog meer punten verdienen dan automobilisten.”

 

Met de (s)miles kunnen deelnemers allerlei prijzen winnen. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door ondernemers in Breda. Zij worden daardoor Business Partner van Positive Drive. Op die manier worden ook zij en hun klanten zich bewust van hun verkeersgedrag. Voor de realisatie van dit innovatieve project werkt Gemeente Breda nauw samen met de provincie Noord-Brabant en de NHTV waar de app op 20 september wordt gelanceerd.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...