inloggen  |  aanmelden

Breda zet aan tot nadenken over binnenstedelijk milieu

Gepubliceerd op: 22 Augustus 2012

De gemeente Breda roept het bedrijfsleven in een prijsvraag op om mee te denken over verbetering van het milieu in de binnenstad.  De vraag die daarbij centraal staat is hoe de bevoorrading van het centrum efficiënter en schoner georganiseerd kan worden.

 

De bevoorrading van winkels en bedrijven in de binnenstad leidt tot een veelheid aan verkeersbewegingen en daardoor vervuiling van het binnenstedelijk milieu en overlast voor het wandelende en winkelende publiek. De gemeente Breda is om die reden van plan om de stedelijke distributie anders aan te gaan pakken. Zo denkt het aan de inrichting van een distributiecentrum net buiten de binnenstad, een slim logistiek systeem en de inzet van schone voertuigen. Daarmee zou Breda de luchtkwaliteit, de leefbaarheid en het winkelklimaat in het centrum flink kunnen verbeteren.  

 

Bij de plannen wil Breda ook de ideeën van het bedrijfsleven meewegen. De prijsvraag die nu is uitgezet spoort bedrijven aan om innovatief mee te denken over oplossingen voor de overlast van het bevoorraden. Het uiteindelijke plan moet in 2013 worden uitgevoerd.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...