inloggen  |  aanmelden

Breda wil mobiele afvalpersen verhuren bij evenementen

Gepubliceerd op: 31 Juli 2013

De gemeente Breda toont interesse in de aanschaf van mobiele afvalpersen die werken op zonne-energie. Deze mobiele persen kunnen bij evenementen op locatie bergen afval snel weg werken.

 

Bij evenementen als carnaval komt er in korte tijd een hoop afval op straat terecht. Gemeenten leggen steeds vaker de medeverantwoordelijkheid voor dit afval bij de horeca-ondernemers. Bij echt grote evenementen ontbreekt het die ondernemers echter aan voldoende opslagcapaciteit voor het vuil. De gemeente Breda toont om die reden interesse in de aanschaf van een of meerdere mobiele vuilpersen. Deze kunnen op locaties in de stad ingezet worden en daar zonder elektriciteit het afval persen tot balen. Bedrijven kunnen de afvalpersen huren van de gemeente en zo bijdragen aan een schoner straatbeeld. Omdat de vuilpersen op zonne-energie werken, zijn ze geruisloos en energieneutraal. De gemeente berekent nu hoe vaak de vuilpersen daadwerkelijk inzetbaar zullen zijn en of de investering dus rendabel zal zijn. Het zijn geen goedkope machines, en de gemeente Breda zal ze alleen aanschaffen als ze per saldo iets opleveren.

 

Het opruimen van afval dat blijft liggen na evenementen, is een grijs gebied. Wie is er verantwoordelijk voor; de gemeente of het bedrijfsleven? Breda is al enige tijd in gesprek met ondernemers in de stad om tot afspraken te komen over het opruimen van het afval tijdens carnaval. De mobiele vuilpersen kunnen in dat soort situaties een prima oplossing bieden. De gemeente gaat in dat geval fungeren als dienstverlenend bedrijf waarbij horeca-ondernemers tegen een schappelijke prijs een pers kunnen huren.

 

Bron: bndestem.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...