inloggen  |  aanmelden

Breda verbetert lucht- en leefklimaat met slimme bevoorrading

Gepubliceerd op: 2 Oktober 2013

De gemeente Breda gaat de uitstoot van CO² in de binnenstad verminderen door vrachten ter bevoorrading van winkels en horeca te bundelen en meer ‘groen’ vervoer in te zetten. Daartoe is een pilot gestart die 15 maanden zal duren.

Breda verwacht het meeste effect van het bundelen van vrachten. De vele leveranciers die de binnenstad bevoorraden gaan hun vrachten afleveren in een distributiecentrum net buiten de binnenstad. Van daaruit worden de vrachten gebundeld en naar de bedrijven in het centrum gebracht. Dit gebeurt zoveel mogelijk door ‘schone’ vervoersmiddelen; auto’s op aardgas, elektrische auto’s en fietskoeriers. Producten die de stad uitgaan, worden door dezelfde vervoerders weer mee terug genomen naar het distributiecentrum. Landelijke vervoerders halen ze daar op voor verdere distributie. Het aantal vervoersbewegingen naar de binnenstad zal op deze wijze behoorlijk afnemen. Dit komt de luchtkwaliteit ten goede, maar verbetert ook de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van de binnenstad. Voor de winkeliers en horeca-ondernemers is het ook nog eens een financieel aantrekkelijk alternatief.
 
De pilot richt zich op winkeliers, horeca, bewoners, leveranciers, vervoerders en de Gemeente Breda, duurt 15 maanden en wordt uitgevoerd in samenwerking met Green City Distribution. Met de pilot wil Green City laten zien dat 'gebundeld', 'emissiearm' en 'economisch voordeel' succesvol samen kunnen gaan.
 
Bron: gemeente.nu

Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...