inloggen  |  aanmelden

Breda veegt toch eigen straten schoon na carnaval

Gepubliceerd op: 20 Februari 2012

Breda had dit jaar al willen bezuinigen op afvalverzameling door carnavalsstichting BCV het afval te laten opruimen na de grote carnavalsoptocht. Omdat dit organisatorisch niet op tijd rond was, heeft de gemeente toch haar eigen straten schoon moeten maken.

 

Het uitbesteden van de afvalverzameling had de gemeente een flinke besparing kunnen opleveren. Omdat de besprekingen over de organisatie en de taakverdeling niet op tijd rond waren, kon de gemeente daar nu nog niet van profiteren. Breda wil binnen twee jaar de huidige uitgave aan carnaval – 160.000 euro per jaar – terugbrengen tot nul. Eén van de mogelijkheden daarbij was de carnavalsclubs zelf te laten opdraaien voor het schoonmaken van de straten. Als dat dit jaar al gelukt was, had de gemeente al 50% van het streven kunnen halen.

 

De gemeente hoopte dit jaar al een eerste aanzet te kunnen geven door de carnavalsstichting aan het werk te zetten na de grote optocht, maar dat ging dus niet door. Wel is in enkele dorpen de afvalverzameling wat gemakkelijker gemaakt door de rommel alvast naar de goten te vegen. Dat kan werk en kosten schelen voor de veegwagens.  

In Breda zelf is de optocht zo groot en zijn er zoveel mensen op de been, dat het erg moeilijk is om geregeld te krijgen dat ondernemers, vierders en verenigingen alles zelf opruimen. Wel hebben de cafés, in elk geval die rond de Markt, zoals gisteren in deze krant stond, een eigen manier bedacht voor de afvalverwerking. Wellicht scheelt dat de gemeente ook de nodige kosten.

Bron: BN De Stem


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...