inloggen  |  aanmelden

Breda sluit afvalwaterakkoord met waterschap

Gepubliceerd op: 3 September 2013

Gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta gaan samenwerken aan kwaliteitsverbetering en efficiency bij riolering en afvalwaterzuivering. Daartoe sluiten ze op 6 september een afvalwaterakkoord. De eerste geschatte besparing bedraagt 7,2 miljoen euro.

 

De gemeente Breda en het waterschap zijn beide verantwoordelijk voor de afvalwaterketen. De gemeente zorgt voor het transport van het afvalwater via de gemeentelijke riolering naar de rioolwaterzuivering van het waterschap. Door de samenwerking hopen de twee partijen de kwaliteit van de riolering te verhogen en te kunnen besparen op investeringen in vernieuwing, aanleg en beheer van de riolering en afvalwaterzuivering. Het gedeelde streven is een optimale en duurzame afvalwaterketen en een gezond watersysteem. Samen gaan ze de taken efficiënter uitvoeren waardoor de komende jaren 7,2 miljoen euro minder geïnvesteerd hoeft te worden. Zo gaan de twee partijen bijvoorbeeld samen het bestaande netwerk van rioleringen en transportleidingen meten en in kaart brengen om zo het  netwerk in de toekomst beter te kunnen sturen en te benutten, bijvoorbeeld bij grote waterafvoer na hevige neerslag. Ook pakken ze samen de aanpassing van bestaande rioolgemalen aan. De gezamenlijke aanpak moet tot slimmere uitvoering en daardoor aanzienlijke besparingen leiden.


De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert en het waterschap werken op het gebied van het (afval)waterbeheer samen in Waterkring de Baronie.
Ook hier geldt als streven om de kwaliteit te verbeteren en de doelmatige inzet van deskundig personeel. De gemeenten Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Zundert en het waterschap hebben inmiddels ook al een afvalwaterakkoord gesloten. De overige gemeenten doen dit ook op korte termijn. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...