inloggen  |  aanmelden

Breda plaatst pratende afvalbeer in winkelcentrum

Gepubliceerd op: 1 Februari 2012

In het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda wordt een pratende afvalbeer ingezet om het afvalgedrag van de voorbijgangers te verbeteren. De beer zegt 'Afval hier!' en wijst daarmee op de verantwoordelijkheid om vuilnis netjes weg te gooien. Met deze en andere maatregelen probeert Breda het winkelplein en de stad schoner te maken.

 

Klachten van omwonenden, bezoekers en ondernemers over vervuiling in het winkelcentrum, leidden vorig jaar tot het initiatief van de gemeente om er samen met de ondernemers een bezem doorheen te halen. Met subsidie vanuit het landelijke programma ‘Gemeente Schoon’ kwam er een pakket van maatregelen die nu gezicht krijgt. Naast de pratende afvalbeer, zijn andere maatregelen bijvoorbeeld het gezamenlijk laten ophalen van bedrijfsafval, inzet van reinigingsploegen en het plaatsen van asbaktegels bij de ingangen.  

 

Ook de vijf middelbare scholen in de buurt zijn betrokken bij de schoonmaak van het winkelcentrum. Ze gaan werken aan een 'gedragsverandering' bij zo'n tienduizend scholieren. Het Vitalis College neemt dit onderwerp zelfs op in het reguliere lesprogramma.

Bron: BN De Stem

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...