inloggen  |  aanmelden

Breda heeft eigen verkeerslichten voor fietsers

Gepubliceerd op: 14 Januari 2014

De gemeente Breda heeft als eerste gemeente in Nederland haar eigen verkeerslicht met het 076- fietslogo op straat. De nieuwe detectielichten zijn beter bestand tegen vernieling omdat ze zijn geïntegreerd in het fietsverkeerslicht. Ook zijn ze voorzien van duurzamere ledverlichting.
 

Het uniek logo dat als fietssymbool in het verkeerslicht is gebruikt, is onderdeel van de campagne `Breda trapt door'. Een campagne van de gemeente Breda en diverse (fiets)organisaties bedoeld om het fietsgebruik in de stad te stimuleren. In het logo zijn niet alleen de contouren van een fietser, maar tevens het kengetal van de gemeente Breda (076) verwerkt.
 
Een ander bijzonder aspect aan deze verkeerslichten is dat het `gezien'-signaal, dat de fietser krijgt als hij of zij op de drukknop heeft gedrukt, in het verkeerslicht is geïntegreerd. Hierdoor zijn de producten bestand tegen vandalisme: het `oude' `gezien'-signaal was namelijk los aan de mast bevestigd. De lampen worden met duurzame led-verlichting uitgerust.
 
Vialis levert deze zogenoemde `secundaire lantaarns' of `onderlichten' voor fietsers in Breda. De opdracht van de gemeente Breda voor Vialis bestond uit het (elektro)technisch ontwerp en het integreren van het door Breda ontworpen logo in het verkeerslicht. Inmiddels hebben ook andere gemeenten interesse getoond voor deze lantaarn.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...