inloggen  |  aanmelden

Breda geeft onderhoud rotondes uit handen

Gepubliceerd op: 18 April 2012

De gemeente Breda gaat het beheer en onderhoud van 18 rotondes en 5 andere knooppunten uit handen geven aan lokale bedrijven. Met dit ‘adoptieplan’ hoopt de gemeente kosten te besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

 

Breda denkt met dit eerste adoptieproject 20.000 euro te kunnen bezuinigen op jaarbasis. De ondernemers die een rotonde of ander aanknooppunt adopteren, mogen op die plek reclame voor hun bedrijf maken, op maximaal vier uniforme bordjes. Dit zal hen stimuleren om het verkeerspunt goed bij te houden, naar verwachting beter dan de gemeente dat kan met de beperkte middelen die daartoe tot haat beschikking staan.

 

De gemeente treedt niet zelf op als ‘makelaar’ in rotondes. Breda geeft dit uit handen aan de ‘Rotondespecialist’, een bedrijf dat ondernemers zoekt die bereid zijn een rotonde te adopteren. Totdat er een kandidaat is gevonden, draagt de Rotondespecialist de verantwoording voor het groenonderhoud op het middeneiland van de rotondes. De ondernemers die straks een rotonde onder hun hoede nemen, mogen daar niet vrijelijk over beschikken. Herinrichting is alleen mogelijk na goedkeuring van de gemeente. De gemeente blijft wegbeheerder en toezichthouder.

Het adoptieplan is onderdeel van het voornemen van de gemeente om 1,5 miljoen te bezuinigen op het beheer en onderhoud van de buitenruimte.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregisterPAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...