inloggen  |  aanmelden

Breda gaat voor energieneutrale gemeentelijke gebouwen

Gepubliceerd op: 29 September 2014

De Gemeente Breda wil het energieverbruik in haar eigen gebouwen verminderen. Dat zorgt voor lagere energiekosten voor de huurders en gebruikers en draagt bij aan de milieudoelstellingen van de gemeente. Eind volgend jaar  wil het college in beeld hebben welke maatregelen bij de gebouwen noodzakelijk zijn. 

Het college wil richting een klimaatneutrale organisatie in 2020. Het huidige energieverbruik wordt geïnventariseerd en wordt verduurzaamd door onder andere door het plaatsen van `slimme' meters. Tegelijkertijd kijkt de gemeente hoe men duurzame energie bij die gebouwen kosteneffectief kan opwekken. De gemeente start met 50 à 60 gebouwen waar de maatregelen naar verwachting het grootste effect geven.
 
De gemeente zorgt ook voor een multifunctioneel en dus efficiënter gebruik van de gebouwen. Een deel van het vastgoed, dat niet meer nodig is voor gemeentelijke doelstellingen, is verkocht of kostendekkend verhuurd. Van de eenmalige meeropbrengst daarvan worden nu, voor in totaal 650.000 euro, de benodigde stappen gezet om tot Duurzame Meerjaren Onderhoudsplannen voor deze gebouwen te komen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...