inloggen  |  aanmelden

Brabantse gemeenten leveren te weinig afval

Gepubliceerd op: 25 Februari 2014

Brabantse gemeenten dreigen te worden bestraft met miljoenenboetes omdat ze te weinig afval leveren aan verwerkingsbedrijf Attero. De gemeenten kunnen sinds 2 jaar niet meer voldoen aan het leveringscontract met Attero omdat er te veel afval wordt gescheiden.
 

Tot dusver heeft Attero geen boetes opgelegd maar de gemeenten vrezen dat investeerder Waterland die het bedrijf koopt wel geld gaat eisen. De totale boete kan volgens schattingen oplopen tot 30 miljoen euro. Attero (voorheen Essent Milieu) is nu nog eigendom van provincies en gemeenten. De provincie Noord-Brabant is de grootste aandeelhouder. Verkoop levert de provincie 50 miljoen euro op.
 
De gemeenten stellen voor om een deel van de verkoopopbrengst te gebruiken om de dreigende boetes te compenseren. Maar de provincie Noord-Brabant is dat niet van plan. VVD-gedeputeerde Bert Pauli schrijft dat in zijn voorstel aan Provinciale Staten om Attero te verkopen. Volgens Pauli is naleving van de contracten iets tussen Attero en de gemeenten. Bovendien levert de verkoop de gemeenten ook geld op en wilden de gemeenten eerder niet meewerken aan een langer contract in ruil voor een lagere boete.
 
Bron: binnenlandsbestuur.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...