inloggen  |  aanmelden

Brabantse gemeenten en waterschappen starten waterketen

Gepubliceerd op: 17 April 2013

35 Gemeenten in Midden en Noordoost Brabant zijn een samenwerking aangegaan met de drie waterschappen in het gebied. Samen streven ze naar een besparing van 5% op de kosten van afvalwaterverwerking en verbetering van de kwaliteit van riolering en waterzuivering.

Deze week wordt de regionale samenwerkingsovereenkomst getekend. Belangrijkste doel is een besparing op de kosten van het inzamelen en zuiveren van afvalwater. Volgens de prognoses moet de samenwerking ertoe leiden dat er in 2020 per huishouden nog maar een euro per dag op gaat aan deze kostenpost. Nu ligt het gemiddelde tarief per huishouden nog op 408 euro per jaar, straks zal dat 344 per jaar zijn. Ze krijgen daar ook nog eens betere kwaliteit van de waterzuivering en riolering voor terug. Door kennisuitwisseling en gezamenlijke investeringen in verbetering.

Vanuit het Nationaal Bestuursakkoord Water werken gemeenten en waterschappen samen in de afvalwaterketen. Aanleiding is een nadrukkelijk politieke wens tot kostenvermindering, kwaliteitsverbetering en vermindering van kwetsbaarheid bij gemeenten. De gemeenten in Midden en Oost Brabant en de Brabantse waterschappen hebben besloten het nationale bestuursakkoord op een regionale wijze in te vullen.

Tijdens de officiële bijeenkomst voor de ondertekening van het convenant, vindt tevens een discussie plaats. Centraal staat hierbij de vraag hoe gemeenten duurzaam en innovatief kunnen omgaan met de afvalwaterketen. 

Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...