inloggen  |  aanmelden

Brabant zet in op verkeersmaatregelen

Gepubliceerd op: 1 December 2014

Alle 26 verkeersprojecten die de acht Hart van Brabant-gemeenten indienden voor 2015, hebben groen licht gekregen. De provincie geeft daarvoor 2.553.700 euro subsidie. Dat geld gaat vooral naar de verbetering van de verkeersveiligheid op belangrijke fietsverbindingen. En naar projecten die veilige verkeersdeelname van scholieren, fietsers en senioren bevorderen.

De 8 verkeerswethouders van de gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk, politie, Rijkswaterstaat en provincie Noord-Brabant hebben woensdag 26 november unaniem ingestemd met de subsidieaanvragen. Doel van de samenwerking is bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio. Zij doen dat door bestaande verkeers- en vervoerskwesties aan te pakken en toekomstige uitdagingen samen op te pakken.
 
De 8 gemeenten betalen het grootste gedeelte van de kosten van de ingediende projecten zelf. De gemeenten kunnen nu beginnen met de uitvoering van de infraprojecten. Naast de subsidiering van infraprojecten investeert de regio ook voor bijna 600.000 euro in gedragsmaatregelen. Denk aan de verkeerseducatieprojecten Brabants VerkeersveiligheidsLabel (basisonderwijs) en TotallyTraffic (voorgezet onderwijs) en de aanschaf van zogeheten smileys om weggebruikers te wijzen op de gereden snelheid. In 2015 is er Brabantbreed extra aandacht voor senioren in het verkeer. De Hart van Brabant-gemeenten bieden daarom speciale fietscursussen, extra theorie en praktijkritten voor de auto en scootmobielcursussen aan. De regio gaat voor nul verkeersdoden in Brabant.

Een greep uit ons leveranciersregisterDen Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...